Clarence Rose is bouwtechnisch specialist voor duurzame en energie-efficiënte bouw- en renovatieprojecten. Bouw- en woonkwaliteit, het duurzame gebruik van duurzame materialen en hergebruik, energie-efficiëntie en gezond binnenklimaat zijn bepalende thema’s in haar werkzaamheden in de bouw sinds 1996.

Tot 2000 werkzaam als timmerman in nieuwbouw en renovatieprojecten voltooid zij in 2004 haar opleiding Bouwkunde aan de HTS Arnhem en Nijmegen. Vervolgens werkt zij als bouwingenieur in planning en uitvoering van diverse projecten in Nederland, Duitsland en tijdens haar wereldreis in Australië.

In 2008 specialiseerd zich Clarence als Passiefhuis-bouwkundige aan het Passivhaus Institut Darmstadt. Vervolgens werkt zij bij Franke Architekten / Stichting PassiefHuis Holland. Sinds september 2009 is Clarence als zelfstandige adviseur betrokken bij diverse Passiefhuis- bouw- en renovatieprojecten in Nederland en daarbuiten.

Haar ervaringen met de praktische uitvoering en theoretische kennis vormen een ijzersterk koppel in haar werk als bouwkundig adviseur.
Clarence Rose is als Passiefhuis gebouwcertificeerder geregistreerd in de Europese lijst van geaccrediteerde passiefhuis-certificeerders.